דלג לתוכן

דף הבית (מאמרים) »

כולסטרול ורפלקסולוגיה

כולסטרול הינו סוג של מרכיב שומני, הנמצא בכל תא בגוף. רוב הכולסטרול מיוצר בכבד (תלוי גנטית) והשאר מגיע ממקורות תזונתיים (מהחי בלבד).

רמות גבוהות של כולסטרול בדם, משמעותן הגדלת הסיכוי למחלות לב וכלי דם. הכולסטרול העודף בסופו של דבר ישקע על דפנות כלי הדם ויצמצם את הזרמת הדם והחמצן לאיברים חיוניים.

בגוף, הכולסטרול נישא ע"י חלבון מיוחד. ועל כך קיימים הסיווגים של סוגי הכולסטרול:
LDL – "הכולסטרול הרע"- חלבון נשא המשנע את הכולסטרול ממקום למקום בגוף. זהו הכולסטרול השוקע בדפנות התא.
HDL – "הכולסטרול הטוב" – חלבון נשא המעביר עודפי כולסטרול לפירוק בכבד.

בחברה המערבית, רמות גבוהות של כולסטרול בדם- הינה דבר שכיח.

אורח חיינו, תזונה לקויה העשירה במזון מעובד ושומנים רוויים, חוסר פעילות גופנית, עישון כל אלו משפיעים רבות על ערכי הכולסטרול- רמות גבוהות של LDLורמות נמוכות של HDL.

לרפלקסולוגיה השפעה מצוינת על ניקוי מערכות הגוף. במקרה של עודפי כולסטרול בדם, עבודה על הכבד (במשנה זהירות) ועל מערכות הפינוי בגוף יכולה להשפיע על ערכיו בדם. במקביל יש לעבוד גם על מערכת הלב וכלי הדם לחיזוק והגנה מפני פגיעה עתידית.

חשוב לזכור שגם אם נעבוד רבות על ניקוי וחיזוק מערכות הגוף, על מנת שרמות הכולסטרול ירדו באופן משמעותי, במקביל, חייב להתחולל שינוי באורח החיים: להוריד את צריכת הכולסטרול מהמזון, לעבור לתזונה עשירה בירקות וסיבים תזונתיים, המורכבת מדגנים מלאים וקטניות, להמעיט בשומן מהחי ובמזון מעובד. להרבות בשתיית מים ובפעילות גופנית.